Освен фотоапарати, от немската компания Leica вече можете да си купите слушалки, чанти и камери на Panasonic под името на Leica. Немците обаче искат още и още. Затова сега навлизат и в бизнеса с часовници. По-интересното е, че компанията проектира собствени модели, а не разчита просто на отдаване на бранда.

Часовниците Leica L1 и L2 бяха обявени този месец. Те са без никаква украса, със съвсем минималистичен дизайн. Има два вида - един с черен циферблат и бели стрелки, а другият е с рубинен циферблат. Няма да е Leica, ако някъде няма червен мотив. И двата часовника са механични с ръчно навиване, като тази технология се прави от Lehmann Präzision GmbH – друга немска компания.

L2 е GMT моделът, който може да следи две часови зони, като се добави вътрешен въртящ панел. Той притежава и индикатор за ден и нощ.

Все още не са обявени официалните цени на часовниците. От Leica обещават, че L1 ще струва по-малко от 10 000 евро, като и двата модела ще излязат през есента. От L1 и L2 ще направят по 400 часовника през първата година. Немската компания спомена също, че ще пусне специален 18-каратов L2 модел от розово злато. Също така ще имa лимитирани серии на двата модела с червени циферблати.