Бенчмарк платформата AnTuTu обяви месечната си класация за най-добре представящите се смартфони и този път на върха е Xiaomi Mi 10 Pro. Той изпреварва OnePlus 8 Pro и стандартния Хiaomi Mi 10, като всички са захранвани с чипсета Snapdragon 865.

В топ 10 намират място четири телефона от серията Galaxy S20, като между тях се намества Asus ROG Phone 2. Класацията се допълва от излезлите през 2019 г. OnePlus 7T и OnePlus 7 Pro, докато моделът от тази година, OnePlus 8, изненадващо липсва.   

Интересно е, че от класацията отсъстват телефони на Huawei, тъй като чипсетът Kirin 990, който вече е на 6 месеца, е изпреварен от по-новите конкуренти.  

В класацията за средния клас също няма много модели на Huawei, но поне nova 7i с Kirin 810 я оглавява с немалка преднина пред доскорошната сензация Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Топ 3 се допълва от Realme 6. С изключение на моделите на Huawei всички останали чипсети в Топ 10 са ориентирани към гейминг и имат мощни GPU-та.

През последните няколко седмици чухме доста нови смартфон анонси, така че очакваме подреждането при флагманите и средния клас да се пренареди доста през следващия месец.     

Виж още: Какво се крие зад символиката на всеки един от цветовете на Huawei P40 Pro

 

Тагове: