Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Въпреки, че Google засега мълчи относно следващата версия на своята популярна операционна система, налице е може би едно от първите споменавания за предстоящия Android R. В базата данни на бенчмарка GeekBench се появи информация за Google Pixel 4 с чипсет Snapdragоn 855 и 6 GB RAM памет, който обаче работи с все още необявения Android R.

Единственото, което можем да направим на този етап е да спекулираме, но няма съмнение, че гигантът вече работи по следващата версия на Android. Любопитно е, че Android R в официалния вид би трябвало да се казва Android 11, тъй като Google обяви, че преустановява кръщаването на различните ревизии на сладкиши. По същата логика, в развойната си фаза Android 10 беше познат като Android Q.

Не трябва да забравяме, че някои производители имат навика да променят многократно системата за наименование. По всичко личи, че Samsung ще го направи с новите Galaxy S телефони, които вместо 11 ще станат 20. По същата логика е възможно след като достигне Android 10, Google да измисли и напълно ново име за следващата си Android ревизия.

Колкото до телефона, слуховете говорят, че предстои да видим Google Pixel 4a, докато появата на Pixel 4a XL изглежда по-малко вероятна.

Виж още: Новият Xperia флагман в снимки и премиерна дата (ВИДЕО)