WhatsApp работи върху огромен набор от операционни системи, но компанията майка Facebook не мисли, че си струва да поддържа Windows Phone. Компанията обяви, че приключва и с поддръжката за по-стари версии на Android и iOS, както и рядко използваните Windows Phone OS.

На своя уебсайт WhatsApp потвърждава, че официалната поддръжка ще продължи за следните устройства:

- Android, работещ с OS 4.0.3 и нагоре

- iPhone, работещ с iOS 9 и нагоре

- Смартфони, работещи с KaiOS 2, включително JioPhone и JioPhone 2

Приложението ще продължи да работи на устройства, работещи с Android 2.3.7 и по-стари или iOS 8 до 1 февруари 2020. WhatsApp няма да функционира на операционната система Windows Phone още от 31 декември 2019. От компанията предупреждават, че функциите на приложението може да спрат да работят по всяко време след това. Създаването на нови профили и реверифицирането на съществуващите такива вече са блокирани на тези по-стари операционни системи.

Ако желаете да прехвърлите вашия WhatsApp акаунт на ново устройство, няма да можете да прехвърляте историята на чата между платформите. Можете обаче да експортирате историята на чата като прикачен файл към имейл, така че направете това скоро, ако искате да архивирате старите си чатове преди крайния срок.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: