За втора поредна година Netflix обяви списък на моделите умни телевизори, които компанията препоръчва. Тази инициатива стартира през миналата година като с нея лидерът при видео стрийминга се опитва да подтикне производителите към подобрения в интерфейса и управлението на новите телевизори. Идеята бе приветствана като начин за модернизация на иначе морално остарелите методи за навигация и UI дизайна при много модели.

За тази година класацията на Netflix е глобална, а критериите за попадане в нея са дори още по-завишени. Съществуват цели седем категории, по които компанията оценява умните телевизори. Сред тях са лекотата, с която един телевизор може да предложи достъп до приложение като Netflix, скоростта за стартиране на приложенията, наличието на отделен Netflix бутон на дистанционното управление и централно място за Netflix приложението в потребителския интерфейс.

За да попадне в заветната класация на препоръчаните модели, един телевизор трябва да отговаря на поне пет от седемте критерия. Както може да си представите, ситото е много ситно и само най-новите модели на LG и Sony успяват да го преодолеят. Докато моделите на южнокорейската компания работят с webOS 3.0, тези на японската са с последната версия на Android TV OS.

Виж още: Netflix плаща 90 млн. долара за филм с Уил Смит

Тагове: