Apple вече работи със своите доставчици за производството на следващия iPhone и новото устройство включва Force Touch. Новите смартфони ще се предлагат в същите 4.7-инчови и 5,5-инчови размери на екраните, съобщава Bloomberg, позовавайки се на неназовани източници, запознати с положението.

Force Touch е технология за сензорен екран, който открива силата, с която потребителят натиска с пръст по екрана. Технологията вече се използва в Apple Watch и в новия MacBook и MacBook Pro. Слуховете, че новата технология скоро ще бъде и в смартфоните на компанията, циркулират в продължение на месеци (тук и тук).

В доклада на Bloomberg се твърди, че производството на голям обем от новите телефони ще се случи през следващия месец. Източниците на Bloomberg твърдят, че не се очакват някакви сериозни проблеми за финалния монтаж на нови телефони. Но все още има шанс да се появят проблеми по веригата за доставки, ако значителна част от новите Force Touch екрани не преминат тестове за гарантиране на качеството.

Прочетете още: iFixit разглобиха новия Force Touch тракпад на Apple