След излизането на новите Pixel телефони на Google вече имаме нов крал на мобилната фотография и той се нарича Pixel 2. Според новите тестове на DxOMark Pixel 2 има най-добрата камера на пазара на смартфони в момента, измествайки iPhone 8 Plus и Galaxy Note8 от първото място.

Pixel 2 има 98 точки, което е с 5 точки повече от iPhone 8 Plus и Galaxy Note 8. Интересното е, че класацията на DxOMark е до 100 точки, което означава, че има само две точки, за да се достигне до абсолютния перфекционизъм при мобилните камери. Поне според този метод на оценяване. Интересно също така е, че самите DxOMark наскоро обновиха начина си на оценяване, за да добавят телефоните с двойни камери, но не са вдигнали прага от 100 точки, а още по-интересното е, че новите смартфони на Google нямат два сензора на гърба си. Това до голяма степен доказва, че мобилната фотография е силно зависима от оптимизацията на софтуера. В това Google доказа, че се справя чудесно още с първия Pixel.

Google Pixel 2 носи "цялостно качество със своята камера”, но тя все пак не е перфектна. Експертите споменават няколко сфери, в които има място за подобрение, сред които артефактите, мащабирането и боке ефектът.

Тестът на DxOMark определя Pixel 2 като телефона, който може да записва най-доброто мобилно видео изобщо.

Ключовите характеристики на камерата на Pixel 2 са:

- 1/2.6-инчов 12 MP сензор

- f/1.8 бленда

- Dual-Pixel автофокус

- Оптична стабилизация на изображението

- HDR+ технология

- Нов портретен режим

Тагове: