OnePlus работи по цели три телефона, които цели да пусне в продажба в рамките на тази година, но сред тях няма да има гъвкав модел. Това призна шефът на компанията Пийт Уао по време на лекция в Милано, където той бе гост на Европейския институт по дизайн.

Според него гъвкавите телефони още не са готови за масова употреба и цената не е единствената причина за това. Лао твърди, че те не правят нищо фундаментално различно от сегашните модели. Гъвкавите дисплеи имат потенциал, но не в телефоните или поне не все още. Вместо това OnePlus цели да се разшири в други области и вече работи по свой телевизор и по умен дисплей. За шефа на компанията дистанционното управление е отживелица и вместо това изкуственият интелект може да научи вашите навици и да има на разположение полезна за вас информация. С други думи OnePlus явно има предвид нещо като Google Now, но за телевизори.    

Освен това OnePlus иска да навлезе в автомобилния бизнес, предлагайки своя електроника, макар изработката на цяла кола засега да е твърде сложна. Лао намекна за възможностите, които 5G разкрива, като например повишената функционалност на виртуалните асистенти.

По същия начин OnePlus иска да създава продукти за умния офис, комбинирайки достиженията на облачните услуги, изкуствения интелект и 5G. Засега тв проектът е най-близо до реализация, но и за него все още няма точна дата.