Кампанията на ООН с комикс героинята Wonder Woman приключи безславно по-малко от 2 месеца след нейното избиране за посланик за правата на жените и момичетата по света.

Героинята бе избрана за почетен посланик за борба с насилието срещу нежния пол и за овластяването на жените. Още от самото начало обаче изборът бе критикуван заради сексуалния имидж на Wonder Woman, който бе считан за крайно неподходящ. Петиция срещу решението събра над 45 хиляди подписа.

Сега ООН не дава обяснение за внезапното прекратяване на кампанията, но обяви, че ще спре този петък. Половинчатото обяснение на организацията е, че кампаниите с измислени герои обикновено не траят повече от няколко месеца. В същото време обаче Warner Bros. и DC Entertainment имат целогодишен ангажимент към ООН и Агенцията за децата УНИЦЕФ по повод кампанията за равенство между половете.

Аргументите срещу героинята бяха, че тя не е универсален културен символ, не отговаря достатъчно на проблемите и има прекалено голям сексапил, припомня ВВС.  

Виж още: Justice League 2 е забавен заради новия Batman на Бен Афлек

Тагове: