Motorola Razr беше първият гъвкав телефон с дизайн тип мида, представен още през 2019 г., но Samsung открадна светлината на прожекторите благодарение на своята по-пуспешна серия Galaxy Z Flip. Motorola обаче се стреми да се върне в играта с Razr 2022 и сега хвърля светлина върху някои спецификации преди предстоящото му пускане на пазара.

Започвайки с чипсета, китайската марка разкри през Weibo, че новият сгъваем модел ще включва процесор Snapdragon 8 Plus Gen 1. Това е добре дошла промяна спрямо по-ранните слухове, сочещи стандартния Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Процесорът Plus е малко по-силен, като същевременно се рекламира с големи печалби в ефективността, така че трябва да видим по-добра издръжливост със същия капацитет на батерията в сравнение с използването на базовия чипсет.

За щастие тук получаваме надграждане на капацитета на батерията. Висш ръководител на Motorola потвърди в Weibo, че Razr 2022 ще пристигне с батерия от 3500 mAh. Това е с 200 mAh повече от Galaxy Z Flip 3 и 700 mAh повече от Razr 5G. Все още говорим за много малък за конвенционален смартфон капацитет, но този размер се очаква за сгъваем модел. Представителят настоя, че все пак ще видим отличен живот на батерията.

Производителят също потвърди, че външният дисплей на Razr 2022 може да „седи на същото ниво като вътрешния екран“, според машинния превод. Това предполага, че много приложения и задачи могат да се изпълняват на дисплея на капака в допълнение към сгъваемия екран. Това би било добре дошло допълнение, тъй като серията Galaxy Z Flip на Samsung изисква заобиколни решения, за да стартира повече приложения на външния екран.

Motorola ще пусне новия сгъваем Razr заедно с флагманския телефон X30 Pro на 2 август, така че няма да чакаме дълго да излязат всички подробности.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият Motorola Razr и първият смартфон с 200 МР камера вече имат премиерна дата 

 

Тагове: