Когато пазаруваме приложения или игри за смартфони и таблети ние плащаме за нещо, което смятаме за полезно или забавно, но понякога след покупката променяме мнението си и дори съжаляваме, че сме похарчили пари за тях.

От трите най-големи мобилни уеб портала - Google Play Store, iTunes и Windows Phone Store – само този на Google предлага на своите потребители 15 минути прозорец, в който да обмислите решението си за покупка и да получите парите си обратно. Но за наша радост през тази седмица Google увеличи времето за размисъл до цели 2 часа!

Вече спокойно можете да прекарате известно време, използвайки приложение или игра и да прецените, дали тя ще ви трябва и занапред. Но има и една уловка (винаги я има).

Вие ще може да върнете конкретно приложение само веднъж т.е. използването на платен софтуер отново и отново, без да заплатите за това е невъзможно. Бутонът за възстановяване на сумата ще се появи автоматично, когато сте закупили приложение или игра от Google Play Store и ще изчезне завинаги, след изтичането на двата часа.

Остава на вас да решите, кой софтуер си заслужава парите и кой не. Имате само един „изстрел“!

 

Виж още: Приложенията с вътрешни поръчки в Google Play вече няма да се наричат "безплатни"