Пол Турот, един от най-верните поддръжници на Microsoft, не се изказа особено ласкателно за Windows 8, пишат от Business Insider. Съвсем скоро се очаква нова версия, която може да се появи през месец април. Тя се нарича Windows 8 Update 1 и ще включва промени, които ще се опитат да удовлетворят часто от оплакванията на потребителите.

 

Пол Турот пише: „Windows 8 е бедствие. Това не подлежи на дискусия – не е част от измислен свят, в който мнението на всеки е еднакво важно. Windows 8 е бедствие. Това е.“ Операционната система със сигурност понесе критика, но основното оплакване на потребителите е свързано с дизайна й, който не е направен достатъчно удобно. Това прави системата по-трудна за работа. Въпреки че идеята за 2-в-1 устройството е добра (PC и таблет), изпълнението й не даде очакваните резултати. Турот стига и по-далеч, наричай го „бъркотия“. „Десктоп и мобилно устройство – тяхното съчетание е неестествено, наподобява чудовището на Франкенщайн“, допълва Турот, който е блогър в „Supersite for Windows”. Ако се питате, как от Microsoft са стигнали до тук, фенът на компанията има готово обяснение, свързано с бившия ръководител на подразделение Windows Стивън Синофски:


„Може да се каже, че този човек има много общи черти със Стив Джобс.Той е груб и едностранен, не работи добре с останалите, няма угризения, когато отхвърля идеи и технологии, които не произлизат от неговия екип и има почти нулево уважение към потребителските предложения. Но той не притежава най-доброто качество, което имаше Джобс – вродено разбиране за добър дизайн“.

 

Това, което прави Microsoft от излизането на Windows 8, Турот оприличава на извинително турне. Компанията се опитва да изслуша съветите на потребителите и да променя различни неща, което ще доведе до още по-сложна работа. Според Турот решението е много просто – Microsoft трябва да спре да се опитва да направи Windows продукт за всеки. 

Силни думи от Турот. Съгласни ли сте с тях?