През 2022 г. Google откри кампуса си в Бей Вю в Маунтин Вю, щата Калифорния, след почти петгодишно строителство. Офисът на Google, в който се помещават служителите, работещи в областта на изкуствения интелект, има поразителен дизайн, наподобяващ палатка, както и лош Wi-Fi.

Според Ройтерс Бей Вю "от месеци е измъчван от неработещ или в най-добрия случай нередовен Wi-Fi". Служителите на Googlе са прибягвали до използването на Ethernet кабели или до създаването на hotspot мрежи с телефоните си. Wi-Fi сигналът е по-силен навън и служителите на Google са били насърчавани да работят там (общо 20 акра открита площ) или в прилежащото офис кафене, докато на други "наскоро бяха издадени нови лаптопи с по-мощни Wi-Fi чипове", вероятно Wi-Fi 6E.

В Бей Вю, който се състои от две сгради и център за събития за 1000 души, се помещават екипи, работещи по генеративен изкуствен интелект и реклама. Говорител на Google потвърди пред Ройтерс, че има "проблеми с Wi-Fi връзката в Бей Вю" и че компанията е "направила няколко подобрения, за да се справи с проблема", като през следващите седмици се очаква по-широкообхватно решение.

Google не е разкрила публично причините за проблемите с Wi-Fi, но работниците казват, че извисяващият се, подобен на вълна покрив на сградата с площ 55 000 кв.м поглъща широколентовия достъп като Бермудския триъгълник. Компанията смята, че Бей Вю (и вторият офис, наречен Gradient Canopy, който има същия дизайн) е "първият кампус, построен от Google", тъй като вътрешните ѝ екипи за дизайн и инженеринг са изиграли голяма роля, въпреки че е работила с две външни архитектурни фирми. Подобният на палатка покрив има слънчеви панели, които задържат повече светлина от плоските панели, като същевременно намаляват отблясъците.

Състои се от два етажа, като на горното ниво са разположени помещения за екипи и бюра, които са разделени на "по-малки части, разделени от дворове и свързани чрез рампи, които постепенно се издигат, докато се придвижвате към центъра на сградата". Дизайнът позволява на всяко бюро да има изглед към открито пространство с естествена дневна светлина и зеленина. Долу се намират заседателни зали и кафенета (седем), а за придвижване има девет асансьора.

Снимка: Unsplash

Виж още: Casio с модерна версия на първия в света цифров часовник с автоматичен календар, за да отбележи 50-ия му рожден ден

Тагове: