Отдавна е известно, че „Блейд Рънър“, една от най-добрите фантастични ленти в света на киното, ще получи продължение. Към момента не е известно много, но режисьорът Ридли Скот е склонен да разкрие съвсем малко, с което да разпали интереса на феновете. Той поднася и малко информация за друго дългоочаквано продължение – това на „Прометей“.

Въпреки че Ридли Скот е на 76 години, той е неуморен, а тази година очакваме „Изход: Богове и Крале“ с Крисчън Бейл, а след това ще се заеме с продуцирането на „Марсианецът“ с Мат Деймън. В интервю за Entertainment Weekly именитият режисьор потвърди, че сценарият за „Блейд Рънър 2“ е готов, и добавя: „Написан е и е страшно добър. Разбира се, включва Харисън Форд, който е все толкова активен, след всички тези години и въпреки инцидента. Така че, да – ще се случи“. Скот има предвид счупването на крака, което актьорът получи по време на снимките на "Междузвездни войни: Епизод VII". Въпреки че Форд не е обявил участието си в проекта, думите на Скот потвърждават завръщането на Рик Декард.

 

 

Подобна е ситуацията и с продължението на „Прометей“ - сценарият е готов. „Това е проблемът“, коментира Скот. „Имам редица проекти, но добрата новина е, че всички са написани.“ Към момента е трудно да предположим какво можем да очакваме от двете продължения, но със сигурност тяхната реализация няма да е никак лесна. „Блейд Рънър“ е филм, превърнал се в култ, а „Прометей 2“ трябва да се справи с противоречивите мнения, които остави след себе си първата лента. Според фенове и критици тя беше провалена от лош сценарий.

Nexus 6 може да се нарича Nexus X заради филма Blade Runner