Умните часовници се продават добре, но не в количествата, които компании като Apple и Samsung биха искали. Ето защо производителите се опитват да намерят нови начини, чрез които тези носими джаджи да станат по-привлекателни за потребителите.

Точно на тази мисъл ни навежда нов патент на Samsung за технология на дисплей на часовник, който се разширява, проектирайки се върху ръката. Така благодарение на допълнителното пространство може лесно да управлявате информацията на екрана, като например да разглеждате карти или дори да "пишете" с пръст. Според придружаващото патента описание по този начин ще може да се разписват дигитални документи направо от часовника.

Разширявайки дисплея, Samsung се надява, че ще преодолее ограничението от малките размери на часовника и ще разшири неговата функционалност, която вече ще се разпростира и по ръката. Разбира се, като всеки патент няма гаранции, че тази технология ще види бял свят, но именно подобни иновации могат да са гръбнакът на следващото поколение умни часовници.Виж още: Магически бутон от Amazon позволява да управлявате всичко в умния си дом