Изкуственият интелект при мобилните телефони е следващата важна технология и Samsung няма намерение да изостава от тенденцията. След въвеждането на дигиталния асистент Bixby в Galaxy S8 и Note 8 южнокорейският гигант обаче временно бе изместен от Huawei, който предизвика фурор с анонса на Kirin 970.

Според запознати с плановете на Samsung компанията вече работи по "няколко вида" самостоятелни AI мобилни процесори. Основната разлика между тях и съществуващите варианти е, че новите модели ще предлагат офлайн обработка на данни, което означава, че вместо да изпращате информация и запитвания в облака, всички изчисления ще се случват директно на телефона.

Основното приложение на такъв чип ще бъде именно да захранва Bixby за още по-голяма функционалност. Не трябва обаче да забравяме, че Samsung доставя процесори и на други компании, така че с нарастването популярността на мобилния AI този бизнес може да се окаже доста печеливш.

Единствената въпросителна е свързана с това, дали иновативните чипове ще дойдат навреме, тъй като същите източници разкриват, че комерсиализацията им ще стане "в следващите няколко години".

Тагове: