76-годишният основател и главен изпълнителен директор на Huawei Рен Женгфей коментира забраната на компанията в САЩ за първи път, откакто правителството на Байдън пое властта.

В разговор с няколко китайски медии на специална кръгла маса Рен Женгфей призова новата администрация на САЩ да има отворена политика спрямо китайските компании. Той също така направи специално изявление, изразявайки мислите си за продължаващата неприятна ситуация.

„Нашата компания няма енергията да участва в този политически водовъртеж. Стремим се да правим добри продукти. Надяваме се, че правителството на САЩ ще има по-отворена политика в полза на американските компании и развитието на американската икономика“, каза той в изявление, публикувано в нов доклад на South China Morning Post.

Освен това изпълнителният директор каза, че би приветствал телефонно обаждане от Байдън, за да обсъди забраната на Huawei за търговия и сътрудничество с компании от САЩ.

„Бих приветствал подобни телефонни обаждания и посланието при тях е около идеята за съвместното развитие и споделения успех“, каза Рен Женгфей в коментар, преведен от официален преводач. 

Говорейки за 5G технологията на Huawei, Рен Женгфей повтори, че фирмата е готова да споделя ресурси с американски компании по начин, който да им даде пълен контрол.

„Вече казахме, че нашата 5G технология може да бъде прехвърлена изцяло. Това включва не само правата за разработка, но и изходните програми и изходните кодове. Ако САЩ се нуждаят от нашата чип технология, можем да я предоставим. Думите ни са искрени, но досега никоя компания не е дошла да преговаря с нас“, каза той.

Рен Женгфей продължи да отхвърля последните слухове за възможната продажба на своите марки от серията Mate и P. Той каза, че Huawei „никога няма да продаде“ бизнеса си със смартфони.

Снимка: shutterstock

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валутa

Тагове: