Понастоящем, когато инсталирате приложение за Android от Google Play Store, след приключване на процеса на инсталиране се връщате в списъка на приложението в Play Store с три възможности за избор: Деинсталиране на приложението, Отваряне на приложението или Продължаване на разглеждането на Play Store за повече приложения. Ако искате да използвате новото приложение веднага, трябва да натиснете Open, разбира се. Но има ли наистина смисъл от това? В края на краищата току-що сте отделили известно време, за да инсталирате това ново приложение, и това изглежда показва, че може да искате да го използвате веднага.

Скоро приложенията за Android, инсталирани от Play Store, може да се отварят автоматично след инсталирането им. Това се основава на код, намерен от потребител с прякора AssembleDebug, който пише за него за Android Authority. Във версия 41.4.19 на Play Store е открит код, който подсказва, че Google работи по функция, наречена App Auto Open, която чрез автоматичното отваряне на приложенията веднага след инсталирането им ще ви спести едно докосване и известно време.

След активиране на функцията App Auto Open в горната част на екрана ще се появи банер за пет секунди. Освен че ще уведомява визуално потребителя, известието ще издава и шум или ще вибрира в зависимост от това как е настроен телефонът. Потребителят може също така да настрои функцията да не възпроизвежда сигнал или телефонът да вибрира, когато известието се появи на екрана. Потребителите на Android ще могат да включват или изключват функцията, въпреки че по подразбиране тя ще бъде включена.

Кодът, открит от AssembleDebug, ще активира потребителския интерфейс за автоматично отваряне на приложенията, ще активира известието, споменато в горния параграф, ще показва известието за автоматично отваряне на приложенията за пет секунди и ще включва автоматичното отваряне на приложенията по подразбиране.

Тази функция ще ви бъде полезна, когато търсите приложение, което да инсталирате незабавно, за да ви помогне да направите нещо конкретно. Вместо да инсталирате приложението и след това да натиснете бутона Open (Отвори), за да го използвате, ще можете да инсталирате приложението и то да е готово да ви помогне веднага.

Не се знае кога и дали ще видим тази функция на разположение за Google Play Store, но това е нещо, което Google сериозно обмисля като полезно допълнение за потребителите на Android.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ако използвате някои от тези пароли, незабавно ги променете

 

Тагове: