През уикенда в Twitter профилът на @evleaks беше разпространен интересен слух, свързан с компанията OnePlus, която миналата сряда представи своя първи смартфон, наречен просто „One“. Според слуха OnePlus е собственост на Oppo! Нека припомним, че основните действащи лица в новата смартфон компания (OnePlus), всъщност идват от Oppo. А дори самият дизайнерски език на OnePlus One силно наподобява този на смартфоните на Oppo. OnePlus може би е подмарка на Oppo с цел производство и продажба на по-конкурентни версии на Oppo продуктите.

Това са само слухове и все още няма точни доказателства, които да потвърждават тези твърдения, но има няколко неща, които предполагат, че това би могло да бъде вярно. Може да проследите този интернет адрес и да прегледате един публичен документ, който изплува на повърхността и който „доказва“, че OnePlus е изцяло собственост и подмарка на Oppo. 

Въпросният „доказващ“ документ идва от „Отдела за надзор на пазара“ в Шенжен, Китай, който е бил показан и представен на вниманието на обществеността.

Данните в Whoisology архива сочват към един и същи контакт при OnePlus и Oppo Mobile Telecommunications Corp.,LTD. Но дали OnePlus е отделен субект, или не, не е толкова важно. По-важното всъщност е, че те предлагат устройство, което идва с невероятни характеристики и скандално ниска цена, а това със сигурност ще раздвижи пазара на смартфони.

 

Тагове: