SoundCloud променя начина, по който обработва и акомодира искания в техния API (Application Programming Interface), в отговор на това, което компанията нарича "злоупотреба със съдържанието на създателите" от някои разработчици.

Промяната влиза в сила от 1 юли и приложенията ще бъдат ограничени до 15 000 искания за пускане на песни на всеки 24 часа. След като се мине тази граница, SoundCloud ще върне съобщение за грешка и приложението няма да функционира, както е планирано. Това е значителна промяна в сегашната политика на SoundCloud, която позволява на приложенията да правят неограничени заявки за пускане на музика.

Това не означава, че песните от SoundСloud, вградени в уебсайтовете, са запечатани до 15 000 пускания на ден или че песните могат да бъдат възпроизвеждани само 15 000 пъти на ден, преди да изтекат 24 часа.

В своя блог SoundCloud включи следната декларация: "Тази промяна не се отразява на вградения плейър на SoundCloud и ако не сте го чули от нас, приложението ви е незасегнато."

И така, какво е реалното значение на тази промяна? Това е специфична промяна на API-то, която пряко ще въздейства на разработчиците на приложения. Има много приложения, които използват SoundCloud API-то за различни цели - SoundCloud изброява много от тях тук - и именно тези външни приложения ще имат таван от 15 000 пускания на песни на денонощие. SoundCloud твърди, че "ще бъдат засегнати само малък брой разработчици“.

И накрая компанията планира да въведе процедура на кандидатстване за разработчици.

 

Прочетете още: SoundCloud сключи масивна сделка с Merlin, обхващаща 20 000 инди лейбъла