Microsoft Phone Link е най-простият начин за свързване на телефон с Android или iPhone с Windows 10 и 11. Приложението не само е предварително инсталирано за повечето потребители на Windows 11, но е и едно от най-лесните за използване решения, макар и с набор от функции, който е малко по-основен в сравнение с някои алтернативи на трети страни. То е на път да стане още по-достъпно, тъй като Microsoft обяви, че скоро ще интегрира функциите на Phone Link директно в менюто Start.

Общата функционалност остава същата, но сега е по-безпроблемно интегрирана в работата с Windows. Освен това тя определено е поставена на по-видно място от всякога. Ще можете да виждате състоянието на батерията и свързаността на телефона си, както и да получавате достъп до съобщения, повиквания и снимки директно от менюто Start. Дори ще можете да продължите точно там, където сте прекъснали дейностите от телефона си, и да стартирате избрани приложения направо на големия екран.

Единствената уловка е, че тази нова функция не е съвсем готова за работа и не се знае дали и кога ще се появи в стабилната версия на Windows 11. Тя е достъпна само за тези, които са включени в програмата Windows 11 Insider Program с Phone Link версия 1.24052.124.0 или по-висока и като начало ще работи само с телефони с Android. Освен това ще трябва да сте с Windows 11 Insider Preview Build 22635.3790 или по-висока версия в канала Beta. От Microsoft твърдят, че функцията ще се разпространява постепенно. Както някои Insider потребители потвърдиха, актуализацията все още не е достигнала до техните компютри, така че може да се наложи да проявите търпение още малко, ако искате да проверите това за себе си.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ако искаме хора да живеят на Луната, се нуждаем от космическа медицина

 

 

Тагове: