Ако използвате Twitter от iOS устройство, може би сте забелязали, че от тази сутрин в социалната мрежа се излъчват живи предавания от Periscope. Както знаем, Periscope е приложение за излъчване на видео на живо, което беше придобито от Twitter през 2015 година.

Досега всеки път, когато някой, когото следвате в Periscope, стартира видео излъчване, в Twitter се появяваше публикация с линк към живото излъчване в Periscope. Но сега можете да гледате видеото директно в Twitter. Скоро тази промяна ще стане достъпна и в приложенията на Twitter за другите платформи.

Това ще е много полезна функция за хората, които нямат инсталирано Periscope приложение, защото ще им позволи да проследяват видео събитията директно в Twitter профила си. Разбира се, промяната ще увеличи и гледаемостта на живите излъчвания.

Periscope вече е домакин на повече от 100 милиона излъчвания, откакто услугата стартира през март 2015 г. Тя вече се превърна в част от методите, с които новинарските агенции излъчват видео на живо. Милиони гледаха случващото се в Париж на живо в Periscope. Неслучайно и Facebook работи над своя платформа за излъчване на живо, с която явно иска да конкурира Periscope и Twitter.

 

s