Благодарение на хубавия си и извит екран Samsung Galaxy S7 Edge се радва на голяма популярност и според последните слухове още двама производители ще се присъединят към компаниите, предлагащи подобен дизайн. Това твърди сайтът SlashGear, който посочва, че подобни телефони с извит екран можем да очакваме от китайските производители Xiaomi и Huawei.

Устройството на Xiaomi най-вероятно ще се казва Mi Edge или Mi Note Edge, докато Huawei изглежда работи по телефон с името Mate Edge. И двата модела навярно ще дебютират през септември. Въпреки безспорно напредничавия дизайн това няма да са първите китайски производители, които ще предложат смартфон с извит дизайн; тази чест се падна на Vivo и пуснатия наскоро Xplay 5.

Интересно е, че докато Xiaomi изглежда ще заложи на извит дисплей, произведен от LG, какъвто вече видяхме в G Flex серията, то Huawei ще ползва произведен от Samsung дисплей. Двата модела са различни като технология на производството и краен резултат. За своя модел Xiaomi ще ползва още процесор Snapdragon 820, 4 GB RAM памет и 16 MP камера, докато Huawei ще заложи на собствения си чипсет Kirin 950 и също 4 GB RAM памет.

Виж още: Малко преди премиерата: изтекоха снимки на Xiaomi Mi Max и Mi Band 2

Тагове: