Всеки смартфон идва с поредица от аксесоари, един от най-важните от които е зарядното устройство. По принцип се препоръчва да зареждате вашия телефон с официалното зарядно, защото то е най-надеждно. Е, според един YouTube потребител и публикуваното от него видео, зарядните устройства, предлагани от Google в комплект с Nexus 5X и Nexus 6P могат да бъдат опасни. Те няма да изпържат вашия телефон, но създават потенциална опасност, ако не внимавате и ги включите неправилно в друго устройство.

Качествените зарядни устройства не позволяват генерирането на каквото и да било електричество освен ако техният кабел не е включен в подходящо за зареждане устройство. От друга страна, зарядното на Nexus 5X няма такъв предпазен механизъм и подава 5 V непрекъснато. Така, ако по грешка включите кабела в друго устройство може да повредите нещо, а не се препоръчва и да оставите зарядното включено, ако не зареждате самия телефон.
 
На свой ред Nexus 6P не подава автоматично 5 v, когато е включено със своя кабел, но ако включите Lightning кабела, който зарежда iPhone и iPad в зарядното на Nexus 6P, то незабавно ще започне да подава електричество, без значение дали е свързано с устройство или не.

Разбира се, използването на кабели на Apple със зарядно устройство на Nexus е доста малко вероятно, но все пак считайте това за предупреждение, завършва Phone Arena.

Виж още: Samsung обяснява как работи скенерът на ириса в Galaxy Note 7

Тагове: