Историята на LEGO е дълга и е преминала през много възходи и падения, като на няколко пъти компанията е била пред фалит. Това, което обаче всеки път е спасявало известните тухлички, не е било единствено тяхната уникалност. Оказва се, че зад всяка играчка е необходимо да има история. Ето защо от LEGO продължават да поддържат и популяризират историите зад героите си по най-различни начини. Един от тях е безплатно издание, което всяко дете може да получи в пощенската си кутия 4 пъти годишно. За съжаление България към този момент не е сред държавите, в които това може да се случи, но родителите могат да регистрират акаунт и да изтеглят безплатната PDF версия директно от сайта.  


Списанието е в типичния детски жанр - в него има комикси, задачи, идеи за моделиране на интересни фигурки от цветните блокчета, както и предложения как картонените опаковки от комплекта да намерят своето ново приложение.  
Обзалагаме се, че много от вас са получили или подарили точно такъв подарък тази година, съответно подобен тип занимания ще допълнят идеално преживяването - точно каквато е и идеята на LEGO.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Постройте си собствен Колизеум, съставен от над 9000... LEGO части