Неотдавна екологичната организация Greenpeace разкритикува Samsung за това, че гигантът не рециклира особено ефективно и безопасно своите технологични отпадъци.

В отговор южнокорейците решиха да намерят ново и доста иновативно приложение на няколко десетки Galaxy S5 телефона. Както съобщава Motherboard, около 40 бройки от някогашния флагман са били събрани заедно и използвани за добив на биткойн. Нещо повече, оказва се, че само 8 от тях са достатъчни, за да бъде операцията по-енергийно ефективна, отколкото ако я правите с домашен компютър.  

Освен това Samsung използва още Galaxy S3, превърнат в монитор за аквариум, а стар Galaxy таблет е превърнат в лаптоп с Ubuntu. Производителят възнамерява скоро да направи публичен софтуера, необходим за подобни алтернативни функции, така че и други свободно достъпни апарати да получат нов и полезен живот. Подобна инициатива е доста интересна, но големи компании като Samsung определено ще трябва да положат още усилия, преди да бъдат считани за наистина екологични.

Тагове: