По-рано тази седмица изпълнителният директор на Reddit Стив Хъфман попадна под обществена критика след свои коментари във връзка с отчета за прозрачност за 2017, публикуван от платформата. Той каза, че политиката на Reddit във връзка с расизма е по-лека, отколкото в други платформи, а откритият расизъм не е забранен. Отговаряйки на конкретно зададен въпрос, Хъфман каза: „Дали откровеният, открит расизъм, включително обиди, е против правилата на Reddit или не? Не е“. С това той предизвика много критики и опасения, че платформата ще позволи откровени обиди и тормоз, без да се вземат мерки от страна на сайта.

По-късно обаче Хъфман се опита да уталожи критиките, като уточни какво точно е имал предвид, но има шанс това да не помогне особено на потребителите, които са му ядосани. Пред The Verge той каза, че се опитва да остане неутрален по политически теми, че вярва, че най-добрата защита срещу расизма и други възгледи не е „да контролираш какво казват хората“, а да се разгръща свободен разговор, в който хората сами да защитават различните си позиции. Той добавя, че модерирането на речта на омразата в Reddit е почти невъзможна задача – невъзможно е да се наемат достатъчно хора, които да се грижат за това, а ежедневно в сайта пишат милиони хора.

Целта на Reddit е да наказва поведение, а не убеждения.

Хъфман обаче каза, че не е имал предвид, че расизмът на платформата е позволен, а само, че не е изрично против правилата. „Въпреки че расизмът не е против правилата, той не е добре дошъл тук“, казва Хъфман. „Нека разделяме държанието от убежденията. Не можем да променим убежденията на хората, но можем да променим държанието им. (...) Нашите политики са се променили доста през годините и ще продължат да се развиват.“ Той уточни, че целта на Reddit е да наказва поведение, а не убеждения, което е според него е по-ефективно и правилно.

Хъфман също споделя, че "в света съществуват неприемливи възгледи. Като резултат тези възгледи могат да съществуват и в Reddit. Не искам да съществуват в Reddit, колкото не искам да съществуват и в света, но вярвам, че представянето на стерилен образ на човечеството е лоша услуга за всички ни. Зависи от всички нас да отхвърлим тези виждания".

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

88 | 22.04.2019
Още от Social

Facebook се срина! Instagram и WhatsApp - също

33 | 14.04.2019