Преди няколко години се беше завъртяла концепция, предполагаща, че ще можем да усещаме вкуса и мириса на това, което се виждаше на телевизионния екран. Повечето го приемаха с насмешка, правеха си шеги с това твърдение, но други явно смятат, че идеята не е за подценяване. Прототипът на Taste the TV изпраща електрически сигнали до 10 кутии с аромати, за да създаде уникално хигиенично покритие, изпълнено с определен вкус.

Професорът от Meiji University Хомеи Мияшита сподели, че реализирането на прототипа е отнело наистина много време - той обсъди основната концепция за „синтезатор на вкус“ през пролетта на 2020 г. и предложи ранен поглед към самото устройство през октомври тази година.

Идеята на екипа на Мияшита не е да създаде тенденция на хора, облизващи своите телевизори. Според него технологията може да се използва в помощ на кулинарни специалисти и сомелиери, като се надява платформата да се развива и различните вкусове да бъдат изтегляни под формата на видеа. Според изчисленията на специалисти подобен телевизор би струвал около 875 щатски долара, но все още никой не е обсъдил потенциалната цена на консумативите му. Но си признаваме, че концепцията е наистина неповторима. Да ви е сладко!

Снимки: Shutterstock/YouTube

Виж още: Тази мишка има SSD диск в себе си, за да съхранявате игрите си там