В неделя отново преминаваме към зимно часово време и ако сте от онези ентусиасти, за които това означава нагласяне на всички механични часовници у дома, то се оказва, че за вас може би има още едно голямо предизвикателство.
Както подсказва името, Rotate® DIY Watchmaking Kit, е създаден от група часовникари, които направиха своя кампания в Kickstarter и създадоха комплект, който съдържа частите и ясните инструкции, указващи как да си сглобите сами часовника. Разбира се, ясно е, че няма да научите занаята от една бройка, но от Rotate обещават, че абсолютно всичко, от което можете да се нуждаете, се намира в този комплект, съответно няма нуждата от допълнителни инструменти.

За онези, които са пък съвсем неуверени в способностите си, но имат голямо желание, екипът твърди, че предлага постоянна връзка с клиентите си. Rotate® DIY Watchmaking Kit пристига с кожени каишки за максимален комфорт и 44 мм сапфирено стъкло, което ви дава ясен изглед на стрелките и движението на часовника. Няма нужда от смяна на батерии, защото, както вече стана ясно, говорим за часовник с механичен дизайн. Както се казва: човек се учи, докато е жив. Или по-скоро - докато има време.

Снимки: Rotate

Виж още: Ултрапрецизен часовник ще помага на учените да търсят прочутата тъмна материя