Изглежда не може да мине и ден, без някой да съди Apple за нарушаване на даден патент. Сега на ред е токийската компания Emonster, която притежава търговската марка Animoji в САЩ. В сряда тя подаде иск във Федералния съд на САЩ срещу технологичния гигант заради незаконното използване на името Animoji за функцията на iPhone X. И иска неизяснено по големина парично обезщетение и съдебна забрана Apple да използват името.

Според изпълнителния директор на Emonster Енрике Бонанси “Apple съзнателно се опитва да си присвои името [Animoji]“, което в момента носи iOS приложението на Emonster. То се появява в App Store през 2014 г. и позволява на потребителите да изпращат на приятели анимирани емоджита. Animoji на iPhone X пък позволява да трансформирате лицата си в движещи се емоджита, като се възползва от технологията за лицево разпознаване на Apple.

Emonster притежава търговската марка за Animoji от 2015 г. насам, но през септември тази година Apple пуска петиция за анулирането ѝ на базата „грешка при подаването на иска за търговка марка“. Според компанията Emonster е регистрирала търговската марка към несъществуващ бизнес и следователно не може да притежава Animoji. 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Файловият мениджър на Google за Android най-сетне стана добър

5 | 10.12.2018
Още от Social

Китай сформира етична комисия за подбор на видеоигри

0 | 10.12.2018