Потребител на социалната мрежа Reddit създаде нещо, което без съмнение би било най-горещият подарък за технологичните ентусиасти този празничен сезон - стига да се продаваше.

Peeqo е "направи си сам" проект с отворен код, който представлява малък робот. Той разпознава човешка реч и отговаря чрез GIF изображения, пише The Next Web. Използвайки Raspberry Pi и два Arduino Mini микроконтролера, няколко сервомотора, четири микрофона, камера, USB говорител и прикрепен LCD екран, Peeqo е готин, достъпен и функционален. Ако го оприличите на кръстоска между Amazon Echo и персонаж на Disney, със сигурност няма да сгрешите.

Точно така го нарича и неговият създател Абишек Синг.

Peeqo използва гласово разпознаване чрез Google Speech, за да слуша вашите искания и да предоставя съответстващо GIF изображение като отговор. Той е и функционална мултимедийна система, която може да пуска музика и дори да танцува в ритъма.

Ако имате умения и желание да се пробвате да създадете ваша версия на робота, тук може да откриете инструкциите, но имайте предвид, че те наистина не са за начинаещи.

Виж още: YO Sperm Test е смартфон приставка, с която мъжете могат да тестват качествата на своята сперма