Boston Dynamics обяви, че след успеха на машината в САЩ нейният четирикрак робот Spot вече ще се продава и в Европа.

Spot e първият комерсиално достъпен робот на Boston Dynamics, след като повече от 20 години компанията разработваше роботи за нуждите на американските военни. През последните години Boston Dynamics демонстрира различните приложения на робота, които включват всичко от строителна дейност до охрана.

Коронавирус пандемията увеличи търсенето на роботи, тъй като все повече компании се нуждаят от начин да увеличат автоматизацията на дейността си и да не рискуват здравето на служителите си. Наскоро Boston Dynamics демонстрира как Spot може да работи в различни ситуации, като например да бъде телеоператор в болница. През март, въоръжен с iPad, роботът беше използван като мобилна система за комуникация, чрез която докторите преглеждаха пациенти без риск от зараза.

Нещо повече, Boston Dynamics от самото начало позиционира робота като отворена платформа, чиято функционалност може да се разширява и подобрява от външни компании партньори. По този начин създателите на робота се надяват да демонстрират най-добре, че безспорно солената цена от 75 000 долара наистина си заслужава.     

Снимка: Boston Dynamics

Виж още: Мистериозен телефон на Xiaomi счупи AnTuTu

 

Тагове: