Както вероятно знаете, новият филм за Стив Джобс е на път да се появи по екраните съвсем скоро. Повечето ленти, посветени на основателя на Apple, получават негативни ревюта от бивши и настоящо служители на компанията, но филмът на режисьора на The Social Network, Арън Соркин, бе добре приет от Стив Возняк.

На друго мнение обаче е Тим Кук, който наскоро гостува във вечерното шоу на Стивън Колбер. Публикуваме превод на изказването му по темата:

Не съм ги гледал. Но този Стив, който познавах, беше невероятно човешко същество. Човек, за когото искаш да свършиш най-добрата си работа. Изобрети неща, които, по мор мнение, никой друг не би могъл да изобрети, видя неща, които друг не бе виждал преди него. Имаше невероятна способност да вижда зад ъгъла и да описва бъдеще, което е революционно, а не еволюционно. Беше удоволствие да се работи с него, обичам го завинаги, липсва ми всеки ден. Смятам, че много хора се възползват от смъртта му, мразя, че се случва. Това е една от по-неприятните страни на света, в който живеем.

Тим Кук пропусна да назове името на филма, за който говори, но от контекста на разговора се разбира, че визира както новия, така и Steve Jobs: The Man Behind the Machine.