Не е тайна, че Джеф Безос иска човечеството да се върне на Луната и по друг начин да разпространи крилата си отвъд Земята. Сега обаче той предлага по-ясно усещане за това, какво означава това - и очевидно е, че идеите му се простират в дългосрочен план.

Безос казва, че иска да изгради колонията заедно с NASA и Европейската космическа агенция. Той обаче намеква, че компанията му няма да чака, ако сметне, че двете агенции се бавят или губят време.

Луната е удобна за колония, казва Безос, като отбеляза, че е сравнително близо и съдържа вода, която може да се превърне във въздух и ракетно гориво. Освен това ще е първа стъпка към по-амбициозните планове на Безос и Blue Origin - да изместят част от тежката индустрия от Земята в Космоса.

Целта е един ден Земята да е само място за живот и лека индустрия. Това ще я запази в добро състояние и ще защити климата ѝ. Безос казва, че не иска Blue Origin да свърши цялата работа. Напротив, компанията е отворена за партньорства и дори иска "други хора" да реализират свои мисии и проекти.

Основната задача на Blue Origin е да покаже, че всичко това е възможно, и да даде начален тласък на космическата колонизация. В по-амбициозните си планове Безос дори предвижда един ден хората да работят в кухи астероиди.

Преди всичко това да се случи обаче, компанията първо трябва да кацне на Луната. Тя планира това да се случи в рамките на средата на следващото десетилетие.