Когато iOS 17 се появи тази есен, тя ще донесе множество нови функции на вашия iPhone, включително персонализирани карти за контакти, гласова поща в реално време и много стикери. Но не всеки телефон с iOS 16 ще я получи. Както беше обявено на WWDC, Apple поддържа само iPhone-и от версия XS, което означава, че обявените през 2017 г. iPhone 8 и iPhone X са достигнали края на линията и ще получават само актуализации за сигурност занапред.

Ако притежавате един от тези телефони, вероятно ще искате да надстроите - и вероятно ще искате да получите колкото може повече за стария си телефон. Ако случаят е такъв, вероятно искате да го продадете възможно най-скоро. Според доклад на SellCell iPhone 8 и X може да загубят почти 50% от стойността си, когато iOS 17 се появи през септември.

Компанията съобщава, че "гамите телефони 6S и 7 са загубили 42.8 процента от стойността си, средно за всички модели, към момента на появата на iOS 16 през 2022 г.". Според графиките, проследяващи цените на търговските сделки, iPhone 7 Plus е поевтинял от 138 USD през юни 2022 г. до 80 долара през септември 2022 г., докато iPhone 6S Plus е поевтинял от 94 до 47 долара.

Към сряда, 14 юни, iPhone X получаваше максимум 193 долара, а iPhone 8 Plus - около 150 долара, като и двете цени са прилични за възвръщаемост на почти шестгодишен телефон. Но SellCell очаква стойността на тези телефони "да падне рязко, след като достигнем границата от две/три седмици след пускането на iOS 17 Beta".

Разбира се, SellCell има интерес да ви накара да продадете стария си iPhone по-скоро, отколкото по-късно, но е трудно да се оспори логиката. Ако искате iPhone с най-новата операционна система, ще ви трябва iPhone XS или по-късен. Така че може и да получите максималното, което можете за него, преди да е станало твърде късно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Функция в iOS 17 може да помогне за намаляване на натоварването на очите

 

Тагове: