След като Amazon придоби стартъпа за умни звънци и камери Blink, технологичният гигант е сключил подобна сделка и за друга компания със същия профил. Според GeekWire това е Ring, като финансовите параметри още не са известни, но според Reuters става дума за сума от над 1 млрд. долара. Компанията от Санта Моника е също специализирана в изработването на умни камери, звънци и други аксесоари за умни домове.

Така с две придобивания в рамките на малко повече от два месеца става все по-ясно, че Amazon планира да навлезе ударно на пазара за умни домове. Компанията вече има стабилно присъствие чрез нейния гласов асистент Alexa, който се смята за лидер в сегмента поради масовото му интегриране във всякаква потребителска електроника. При наличието на собствени устройства за умни домове Amazon ще може да бетонира водещите си позиции в този сегмент.

Бъдещето на Ring

Очаква се интернет гигантът да третира Ring, както повечето си големи придобивания, подобно на Twitch, Zappos или Audible. Това означава тясно интегриране с услугите и продуктите на Amazon, но запазване на бранда и свобода на действие на компанията.

От Ring обявиха, че сделката ще им предостави допълнителни възможности в развитието на техните продукти. Компанията произвежда безжичните звънци, които могат да засекат кога има някой пред вратата и да предоставят видеовръзка на потребителите с техните гости, независимо дали са си у дома или не.

Само преди месец Ring придоби стартъпа Mr. Beams, който произвежда безжично LED осветление, снабдено със сензори за движение.

Умният дом на Amazon

През октомври Amazon разшири своето портфолио с устройства за умните домове. Компанията представи домашната умна камера Cloud Cam заедно с мобилното приложение Amazon Key, което работи със свързани ключалки. Интернет гигантът все повече и повече ще увеличава устройствата, които предлага, както е видно и от скорошните му придобивания.