След като Анди Рубин представи своя нов смартфон от новата си компания Essential, той заяви, че Ambient OS, която захранва конкурент на Amazon Home, ще бъде с отворен код. Това означава, че Рубин, който е един от основателите на Android, по същество иска да приложи една и съща философия, както направи с Android.

Като се има предвид колко коренно различен е подходът към интелигентния дом, с безброй стандарти за оперативна съвместимост и безжични платформи, които се опитват да свържат различни устройства заедно, Ambient OS Essential е възможност за промяна. Но тя няма да се спаси от фрагментация.

Уолт Мосберг изтъкна пред Рубин на сцената на Code Conference, че Android има много разнопосочни версии по целия свят, а Рубин контрира, че разнообразието всъщност е силата на Android. "Никой не получава 100-процентови актуализации, това е невъзможно", каза Рубин. Той твърди, че 80-те процента на Apple всъщност са по-близо до "60 - 70".

Рубин се съгласи, че скоростта на актуализациите при Android е много по-ниска, но каза, че с Ambient OS има "решение за това". Предстои да разберем повече в близките седмици.

Тагове: