Според Bloomberg Apple "обмисля" да повиши цената и на двата Pro модела от предстоящата серия iPhone 15.

Позовавайки се на неназовани лица, запознати с въпроса, докладът твърди, че въпреки прогнозирания спад на общия пазар на смартфони Apple планира да увеличи общите си приходи, като повиши цената на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Това не е първият път, в който чуваме предложения, че Apple може да повиши цената на предстоящите си Pro модели. Един слух през май твърдеше, че тъй като iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще получат редица функции, които в момента са ексклузивни за Pro моделите, като например Dynamic Island и 48-мегапикселова камера, Apple вижда още по-голяма необходимост да раздели Pro и не-Pro устройствата по отношение на цените тази година.

Увеличението на цените беше прогнозирано през март и от Джеф Пу, технологичен анализатор в базираната в Хонконг инвестиционна компания Haitong International Securities.

Цените на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max започват от 999 и 1099 долара, което означава, че евентуално увеличение на цената за първи път ще постави двата модела iPhone от висок клас на цена над 1000 долара.

Очаква се Apple да обяви серията iPhone 15 през септември, въпреки че доставките на моделите Pro може да са ограничени. Говори се, че и четирите устройства ще разполагат с USB-C порт, Dynamic Island и малко по-извита рамка, а за Pro моделите се говори за няколко допълнителни функции и промени.

Apple иска от доставчиците да произведат около 85 млн. броя от iPhone 15 тази година, което е приблизително в съответствие с предходната година според доклада на Bloomberg.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 с много по-издръжлива батерия в сравнение с настоящите модели 

Тагове: