Британският производител на графични процесори Imagination Technologies, които се вграждат в iPhone и iPad, заяви, че Apple вече няма да лицензира нейната технология. В изявление на компанията се казва, че Apple ще "работи по отделен, независим графичен процесор, за да контролира своите продукти, и вече няма да разчита на Imagination Technologies".

Това е голям удар за британската компания, чиито приходи от Apple възлизат на половината от оборота й. Всъщност раздялата не е моментална, защото срокът за спиране на използване на графичните процесори на компанията е в рамките на 15 до 24 месеца, считано от сега.

Apple в момента държи повече от 8 процента от акциите на Imagination Technologies, а от Financial Times припомнят, че преди една година Apple е имала разговори с борда на Imagination с цел придобиване, но след това се е отказала.

От Imagination казват, че ще бъде изключително предизвикателство да се създаде нова GPU архитектура от нулата, без да се нарушат патентни права. Дали Apple ще успее да се справи с производството на свои графични чипове, предстои да видим, но компанията поема голям риск, ако не успее да изпревари конкуренцията с нещо революционно.

Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 Pro само с 4GB RAM разби Android флагманите в Geekbench

8 | 13.09.2019
Още от Tech

Франция не иска криптовалутата Libra на Facebook в Европа

0 | 14.09.2019