Издръжливостта на батерията е един от ключовите фактори за повечето хора, когато си избират телефон. Тя се формира от физическия ѝ капацитет, ефикасността на процесора и поведението на операционната система. Като цяло е трудно да се определи точна стойност. Трябва да се вземат предвид много фактори, като например дали се използва GPS, играят ли се тежки игри, ниво на яркост на екрана и т.н. Дори ако нямате добро покритие, това ще се отрази негативно на батерията, понеже смартфонът ще опитва да открие по-добър сигнал.

Като цяло Apple подобри този аспект в телефоните си през последните години. Основната причина е използването на батерии с по-голям капацитет и софтуерна оптимизация. Също така се промени и начинът, по който компанията представя тези данни. Една от показателните им статистики е тази за възпроизвеждане на видео съдържание. Уточнение – става дума за видеа/филми в галерията, които не изискват връзка с интернет, за да се гледат.

Както се вижда от данните, оказва се, че по-големите модели iPhone издържат повече (очаквано). От една страна е логично батерията на втора генерация SE модела да е същата като на iPhone 7/8, понеже са с подобни размери. Но ако се вгледаме, виждаме, че значително по-малката първа версия от серията е със същата издръжливост. Щеше да е хубаво новата да е малко по-добра, особено като се има предвид, че iPhone 7/8, с които се сравнява, не са особено нови телефони.

Вижте още: Още една причина да си останеш вкъщи – новият брой на GoGuide идва директно на дивана ти

Тагове: