Френският производител Archos отново атакува пазара на евтини смартфони с модела Access 57 4G. Това е първото устройство на компанията с олекотения вариант на Android 8.1 Oreo - Go Edition. С цена от 80 евро и скромни параметри то е предназначено за най-непретенциозните потребители.

Макар и с ниска резолюция (480 x 960 пиксела) екранът му е голям (5.7 инча по диагонал) и в модерното съотношение 18:9 - което обаче прави смартфона твърде висок с дебелите рамки в горната и долната му част. Access работи с чип Spreadtrum с четириядрен процесор на 1.4 GHz, 1 GB RAM и има между 8 и 16 GB пространство. За щастие Android Go е оптимизирана да "движи" плавно точно на такива устройства, така че работата със смартфона на Archos не би трябвало да ви изнервя.

Основната камера е 8-мегапикселова с автофокус и поддържа видеозапис в 1080p, а предната е на 2 мегапиксела. Батерията е с капацитет 2400 mAh и навярно държи доста дълго предвид параметрите на смартфона. Като цяло Archos Access 57 предлага всичко най-необходимо и цената е много приемлива. Адмирации за Archos.

Тагове: