Bentley махна покрива от купето GTC и обогати гамата с два нови кабриолета - Continental GTC и Continental GTC Speed, като вторият вече е най-мощният открит автомобил в света. И двете версии са обзаведени с 6-литров W-образен 12-цилиндров мотор, като при първата мощността е 560 к.с., а при втората 610 к.с.

Серия на марката Speed датира от двайсетте години на миналия век. Новото попълнение в гамата е с вертикална правоъгълна радиаторна решетка, която подчертава профила на автомобила и по-големите и по-ниски въздухоотвори. Фаровете са с рамка от хром, предвидени са и два нови цвята за каросерията. Олекотена маса, карбоново-керамични спирачки, адаптивен круиз контрол с множество радарни сензори характеризират и двата кабриолета. Шаситата са подсилени, както и стоманените каросерии.

GTC Speed е способен да развие скорост от 322 км/ч с вдигнат покрив, а със свален 314 км/ч. Обикновеният GTC съответно постига 312 км/ч и 306 км/ч. Летите 9,5J x 19-инчови джанти (за Speed 20-инчови) са обути с високоскоростните гуми Pirelli PZero, окачването е понижено, двойните ауспуси са станали по-широки, а задницата е увенчана със спойлер с нов дизайн. Предавателната кутия е 6-степенна автоматична ZF.

Предаването е и на четирите колела, нещо типично за GTC серията. Диференциалът Torsen разпределя въртящия момент между предния и задния мост според ситуацията на пътя.
Агенция Speed-Press

Тагове: