Samsung определено иска да използвате новия гласов асистент Bixby, тъй като за него има точно определен бутон в Galaxy S8 и Galaxy S8+. Но имайки предвид, че Bixby е достъпен само на корейски и английски, голяма част от света ще бъде ограничена (засега, б.а.) от използването му на родния си език. Но днес научаваме, че бутонът за гласовия асистент всъщност ще може да се препрограмира по желание на потребителя, за да стартира друго приложение.

Във форума на XDA е описано подробно как се осъществява цялото конфигуриране. Бутонът на Bixbi може да се препрограмира за стартиране на Google Assistant например. За целта трябва да изтеглите приложение, наречено All In One Gestures, което отключва някои функции за достъпност, и създава потребителски ключ в рамките на приложението. Разбира се, упражнението по препрограмиране не е точно лесно и не всеки ще се наеме да го прави, но пък е добре да се знае, че съществува начин да го направите.

Вероятно Samsung няма да са очаровани, че някои потребители няма да ползват Bixby, а Google Assistant (например), но това няма как да бъде спряно, предвид отворения характер на Android.

Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще бъдат достъпни за покупка 21 на април.

Тагове: