Текст: Тони Димитров.

Един от най-големите производители на ATV (All Terrain Vehicles) в света, американската компания Polaris Industries INC най-после стъпи и на българския пазар, чрез официалния дилър Митвас ЕООД. Предвид огромния интерес към ATV-тата през последните 2-3 години, тази новина ще зарадва много от почитателите им, тъй като компанията предлага широка гама от разнообразни модели, отличаващи се с високо качество и отлични характеристики.

Outlaw
ATV-тата се делят на два вида в зависимост от предназначението си спортни и работни. Топмоделът на Polaris със спортна ориентация е Outlaw 525. Задвижван от мощен 510-кубиков двигател KTM, моделът е най-бързо ускоряващото ATV в момента на пазара. С независимото си окачване и на четирите колела, 5-степенната механична трансмисия, олекотената си конструкция и не на последно място суперагресивното излъчване, Oultlaw 525 е мечтата на екстремиста. Двете модификации S и IRS се отличават по теглото, окачването и цената си, като при S е наблегнато на здравината на рамата и окачването, докато IRS разполага с по-авангардното PRO (Polaris Rider Optimized) окачване, което го прави по-маневрен и стабилен, на съответна по-висока цена. Третият представител на Outlaw серията е 450 MXR и също заслужава внимание, въпреки малко по-слабия си двигател.
Моделите Polaris Outlaw са предназначени за забавление и незабравими преживявания, като универсалните им характеристики ги правят подходящи за всякакъв вид офроуд терени от пясъчни дюни, до планински пресечени местности и кални полета, а защо не и снежни преспи, макар че за тях доста по-добър вариант са снегомобилите, където Polaris е световен лидер.

Sportsman

Въпреки наименованието си, Sportsman серията ATV-та на Polaris е по-скоро работно ориентирана. Не че не е подходяща за забавление, но предвид високата теглителна способност, задвижването тип 4x4, двуместната седалка и универсалната система за закрепване на аксесоари (Polaris ATV Lock & Ride accessories), Sportsman представителите могат да бъдат изключително полезни при различни видове дейност. Гамата обхваща модели с три инжекцонни двигатели с обем 800, 700 и 500 cc и два карбураторни 400 и 500 cc. Всички те са оборудвани с вариаторна безстепенна трансмисия PVT (Polaris Variable Transmission), възможност за превключване между 2WD/AWD режимите, система за контрол при спускане по наклон ADC (Active Desent Control), както и с EBS (Engine Braking System). Освен това корпусът на Sportsman е изработен от специална многокомпонентна пластмаса, изключително лека и здрава, а боята е металик, девет пъти по-устойчив на издраскване и напукване от обикновените автомобилни металик покрития.

Серията Sportsman, освен че е бестселър, е носител и на редица призове, сред които най-значимият е ATV of the Year и Best Two-Passenger ATV на ATV Magazines за 2008 за модела Sportsman 800 Touring.

Тагове: