Днес Google обяви някои промени в браузъра Chrome, които са насочени към блокиране на уебсайтове, които пренасочват потребителите неправомерно. В блог публикация Google заяви, че един на всеки пет доклада за обратна връзка в Chrome се споменава, че потребителите се насочват към нежелано съдържание.

В Chrome 64 Google автоматично ще попречи на уеб страниците да извършват тези досадни действия. Chrome вече ще блокира тези опити за пренасочване и ще покаже това в информационната лента.

Друг проблем, от който потребителите на Chrome често се оплакват, е, че когато щракнат върху нова връзка, не само се отваря нов раздел, но домашната страница се сменя с нова, която не е искана от потребителя.

И накрая Google ще се бори с по-агресивните пренасочвания като например бутоните, които всъщност препращат потребителите към нова страница. Същото се отнася и за прозрачните наслагвания в уебсайтове, които водят до много изскачащи прозорци или нови раздели, когато потребителят кликне върху страницата.

Блокирането на изскачащи прозорци в Chrome ще започне да се предотвратява в началото на януари. Chrome 64 в момента е в предварителна бета-версия.

Тагове: