През 2015 година базираната в Калифорния стартираща компания 3D Robotics изглеждаше готова да се състезава за първото място в потребителския клас на дроновете, като спечели много добра репутация сред любителите със своя модел Solo. За съжаление продажбите на Solo не отговориха на очакванията и миналата година 3D Robotics се оттеглиха от потребителския пазар на дронове.

В момента компанията е фокусирана върху бизнес софтуера със Site Scan, който има за цел да помогне на строителните и инженерингови компании да управляват по-добре своите строителни обекти и операции.

От днес мобилното приложение на 3D Robotics "може да работи с безпилотните дронове на DJI". Изпълнителният директор на 3D Robotics, Крис Андерсън каза следното: "Никоя компания не може да прави всичко, особено като се има предвид бързото развитие на търговския сектор, където всичко е въпрос на интеграция със специфични комплекти инструменти". Ръстът в използването на дронове за строежи е впечатляващ и се очаква да продължи да расте.

Тагове: