Впечатляваща снимка на българския любител-фотограф Веселин Атанасов беше обявена днес за победител както в категорията Пейзаж и Природа в раздел Любители, така и в раздел Национална Награда за България в конкурса 2018 Sony World Photography Awards.

Побеждавайки стотици хиляди подадени за участие фотографии, печелившата творба „Ранна Есен“ беше избрана от експертния панел от съдии да бъде отличена с две награди: за най-добрата индивидуална снимка сред подадените за участие от целия свят в категорията за любители Пейзаж и Природа и за най-добрата индивидуална снимка, подадена за участие от български фотограф, в която и да е от десетте категории на раздел Любители.

Като победител в Категория за любители и носител на Национална награда, Веселин Атанасов ще получи най-ново фотографско оборудване от Sony. В допълнение, отличената творба ще бъде включена в Албума от конкурса за 2018 и ще бъде показана в изложбата на Sony World Photography Awards 2018 в Лондон от 20 април до 6 май.

Фотографията "Ранна Есен" на Веселин Атанасов.

Веско е самоук фотограф, започнал да се занимава сериозно със снимане от лятото на 2014 г.

Отличените с първо място в 10-те категории в раздел Любители са избрани от експертно жури за най-добра индивидуална снимка от всички включили се фотографи от целия свят, а победителите в раздел Национална награда са избрани за най-добра индивидуална снимка, направена от местен фотограф от над 60 държави. Печелившите творби и техните автори са буквално от всички точки на света – Австралия, Аржентина, Камбоджа, Китай, Кения, Саудитска Арабия и много други.

Темите в снимките също не биха могли да бъдат по-разнообразни. За свое вдъхновение фотографите са избрали многообразие от зашеметяващи пейзажи, портрети, вълнуващи находки и спортни моменти.