На изложението Motor Show 2011, което ще се състои във Франкфурт през септември, от Ford ще представят удивителния си концептуален автомобил Ford Evos. Хибридът е с бензиново и електрическо задвижване, каквото би трябвало да има и планираният да бъде представен през 2012 г. Ford C-Max Energi. Колата разполага с литиево-йонни акумулатори, способни да се зареждат както по стандартния начин от електрическата мрежа, така и по безжичен път - с помощта на електромагнитна индукция. С тях моделът ще може да преодолее разстояние от 800 км само с едно зареждане.

 

 

Ford Evos обаче е повече от кола - той ще изпълнява ролята и на нещо като ваш технически сътрудник и незаменим помощник в ежедневието. Автомобилът ще има достъп до всичката информация за вашия начин на живот. Така например, ако съвещанието ви за сутринта бъде отменено, колата самостоятелно ще препрограмира будилника ви за по-късен час. Знаейки разписанието ви, Ford Evos сам ще определя варианта за оптимален маршрут за деня.

Освен това автомобилът ще следи работата на сърцето ви и ще просвирва любимата ви музика. Ще върши и още куп други свръхинтелигентни неща.

 

Тагове: