Google пусна новия си инструмент за подпомагане на малкия и среден бизнес, наречен Hire. Услугата е част от G Suite и позволява на работодателите да следят информацията за хората, които кандидатстват за работа, позволявайки на бизнес партньорите да поддържат обратна връзка в рамките на профила на кандидата.

Вместо да се налага да се създава отделен документ с подробно описани бележки от различни етапи на интервютата, инструментът позволява да оставяте коментари на едно място и да синхронизирате комуникациите от Gmail. Google посочва, че тества услугата с клиенти повече от една година, преди да я стартира за всички днес. Компанията също така отбелязва, че само доброволно предадена информация за кандидата ще бъде споделяна с бъдещите работодатели, въпреки че не се уточнява дали ще използва тези данни, за да препоръчва на кандидатите нови работни места.

Засега Hire е предназначена за компаниите в САЩ с по-малко от 1000 служители. Все още не знаeм дали и кога тази услуга ще достигне до Европа и останалата част на света.

 

 

Тагове: