Google иска да повиши качеството на приложения в Play Store, стартирайки нова програма за откриване на бъгове, която е напълно отделна от съществуващата досега. Докато настоящата програма е фокусирана върху намирането на недостатъци в сайтове и операционни системи, сега Google ще плаща на хакерите, когато открият уязвимости в топ Android приложения на трети страни. Те трябва да представят своите заключения направо на разработчиците и да работят с тях, преди да се представи доклад през HackerOne платформа. След това ще могат да получат своята награда.

Google обещава 1000 долара за всеки открит проблем, който отговаря на критериите в програмата, но ловците на бъгове няма да могат просто да изберат някое спам приложение, а ще трябва да търсят уязвимости в утвърдени топ приложения. В момента наградата важи, ако те могат да намерят допустим недостатък в Dropbox, Duolingo, Line, Snapchat, Tinder, Alibaba, Mail.ru и Headspace.

Google планира да покани повече разработчици на приложения в бъдеще, но те трябва да бъдат готови да закърпят всички открити уязвимости.

Тагове: